Hlavní obsah

Podnikatel Vaškůj údajně čelí zvláštnímu postupu policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LUHAČOVICE

Nestandardnímu a účelovému postupu policie čelí podle svých slov podnikatel Roman Vaškůj. Ten měl údajně spolu s dalšími dvěma podnikateli ovlivňovat Marcelu Urbanovou, v kauze údajných úplatků kolem vícepremiéra a předsedy KDU-ČSL Jiřího Čunka. Vaškůj tvrdí, že při objasňování tohoto případu čelí nestandardnímu postupu policie.

Článek

Vaškůj měl naléhat na bývalou Čunkovu sekretářku Marcelu Urbanovou, aby za úplatek stáhla svědectví proti Čunkovi. Ta v něm uvedla, že Čunek vzal jako starosta Vsetína úplatek.

"Všechny důkazy o nestandardním a zřejmě i protizákonném postupu policistů a o nepravdivosti tvrzení paní Marcely Urbanové jsem připraven jako svědek v kauze Jiřího Čunka předložit Policii ČR a již jsem o tom informoval jeho obhájce," uvedl Vaškůj ve středu.

Ve svém prohlášení uvedl, že se necítí být vinen a kauza je vykonstruovaná. Řekl také, že policie vyvíjí systematický tlak na osoby, které shromažďují informace o Čunkově případu.

Reklama

Související články

Vaškůj měl připravit stát o 280 miliónů

Zlínský podnikatel Roman Vaškůj před deseti lety dovážel ze Slovenska pohonné hmoty, které nevykázal v celních a daňových přiznáních. Detektivové protikorupční...

Čunek se rozešel se svou advokátkou

Zlínská advokátka Jana Rejžková oznámila, že kvůli mediálnímu tlaku ukončila zastupování vicepremiéra a předsedy KDU-ČSL Jiřího Čunka v kauze údajného...

Výběr článků

Načítám