Hlavní obsah

Policisté zadrželi gang údajných organizátorů prostituce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Kriminalistům se podařilo zadržel třináct mužů, kteří měli údajně do Česka vozit dívky z východu a zde je najímat na poskytování sexuálních služeb. Dívky převážně z Ukrajiny provozovaly prostituci v nočních klubech na západě Čech v okolí Chebu. Podle informací policie jsou mezi zadrženými členy gangu Rusové, Ukrajinci, Moldavan, Izraelci i Češi.

Článek

Gangu údajně šéfoval muž s ukrajinským a izraelským občanstvím. Toho zadržela místní policie na Ukrajině. V Čechách byl zadržen jeden z hlavních podezřelých. Ten údajně shromaždoval prostřednictvím dalších lidí výdělky od prostitutek a získané peníze přerozděloval dál. Dívkám gang nechával polovinu zisku.

Všem hrozí desetileté vězení

Policisté skupinu sledovali od roku 2005. Podle detektivů Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu skupina začala dívky dovážet minimálně od začátku roku 2004. Policejní zákrok s využitím zásahové jednotky a vrtulníku proběhl na několika místech na Chebsku a v Praze. Při domovních prohlídkách a prohlídkách jiných prostor zajistili kradená vozidla, dále mobilní telefony, počítače a účetní záznamy.

Všem třinácti zadrženým mužům hrozí až desetileté vězení za kuplířství a zločinné spolčení. Po vyslechnutí rozhodl soud o umístění sedmi z nich do vazby. Kriminalisty čeká ještě výslech více než stovky prostitutek.

Akce proti údajným kuplířům navazuje na loňské vydání tří na Chebsku zadržených občanů Izraele a Ruska k trestnímu stíhání do Izraele. Trojice prý vozila ukrajinské dívky do Izraele a násilím je nutila k prostituci. Izraelská justice je již v minulosti obžalovala z kuplířství, vydírání a mučení. Podle české policie se Izraelci na našem území pouze skrývali.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám