Hlavní obsah

Krejčířův otec žije, věří Starkův advokát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Advokát Jaroslava Starky, majitele fotbalového klubu Marila Příbram, věří, že otec uprchlého podnikatele Radovana Krejčíře žije. Starka je spolu s dalšími muži podezřelý z podílu na únosu a smrti Lamberta Krejčíře. Kontroverzní fotbalový boss tvrdí, že policisté lžou a důkazy si sami vyrábějí.

Článek

"Postup orgánů činných v trestním řízení byl naprosto v souladu se zákonem," namítá státní zástupce Martin Omelka.

Starkův advokát Julius Kramarič prohlásil, že dosud nebyly provedeny expertizy DNA ani jiné důkazy, které by bez pochyb prokázaly, že Krejčířův otec zemřel. Podle něho existuje několik vysvětlení jeho zmizení. V pozadí může být prý konkurenční boj, protože je podílníkem Těšínských tiskáren.

Lambert Krejčíř si jako zámožný člověk také mohl najít mladou milenku a nyní třeba žije spokojeně někde v zahraničí, řekl. Dodal, že například může sekat trávník na Seychelách, kam uprchl jeho syn. Každopádně podle Kramariče nebylo dosud zahájeno řízení o prohlášení Krejčíře za mrtvého.

Kramaričovi se zdá podivné také to, že automobil Lamberta Krejčíře byl v místě údajného únosu odstaven mimo silnici a zamčen. Takové počínání únosců pokládá za nepravděpodobné.

Případ z roku 2002

Českotěšínský podnikatel Lambert Krejčíř zmizel 15. října 2002. Jeho syn tehdy pobýval ve vazbě a měl být za tři dny propuštěn. Podle policie skupina podnikatele unesla a odcizila mu větší množství peněz v hotovosti. Jeho únosem si chtěli vynutit na Radovanovi Krejčířovi, aby uhradil své dluhy.

Lambert Krejčíř ale zřejmě únos zdravotně nevydržel a zemřel na infarkt. Je to však jen vyšetřovací verze, Krejčířovo tělo se dosud nenašlo. Spekuluje se i o tom, že únosci Krejčíře staršího zavraždili.

Loni v listopadu vzal soud kvůli tomu do vazby šest mužů. Ve věznici skončili vedle Starky také viceprezident Marily Vlastimil Spěvák, Jan Vicián, Miroslav Rus, Vladimír Milý a Martin Ondo. Další obviněný Jan Andres byl už dříve propuštěn. [celá zpráva]

Osmimiliónová kauce

Starka se z vazby dostal počátkem února na osmimiliónovou kauci. Jeho advokát řekl, že kvůli tomu obvolal přátele, kteří mu přiváželi peníze do kanceláře.  [celá zpráva]

Kramarič prohlásil, že policie si sama vytvořila důkaz pro to, aby dostala Starku do vazby. Za neoprávněný považuje i způsob Starkova zadržení. Fotbalového magnáta totiž zadržela zásahová jednotka. "To, co si dovolují oni, to si nikdo nedovoloval," řekl Starka při srovnání s činností někdejší komunistické tajné policie.

Reklama

Související články

Soud propustil Starku z vazby na kauci

Šéf příbramského fotbalu Jaroslav Starka byl v úterý v pět hodin odpoledne propuštěn z vazby. U soudu složil kauci. Policie ho zatkla loni v listopadu. Viní...

Výběr článků

Načítám