Hlavní obsah

Soud uvalil vazbu na Krejčířova pomocníka Hrubého

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Soud v neděli uvalil vazbu na pomocníka a blízkého přítele uprchlého miliardáře Radovana Krejčíře Petra Hrubého. Od odpoledne je v pankrácké věznici, podle soudu by se mohl vyhýbat stíhání či trestu. Informovala o tom televize Nova.

Článek

Na Hrubého byl vydán zatykač kvůli sedm let starým daňovým deliktům, při nichž údajně vznikla škoda přes 2,5 miliónu korun. To, že by zatčení mohlo mít souvislost s Krejčířem, policie popírá. Advokátka Hrubého podala na rozhodnutí o uvalení vazby stížnost.

Detektivové z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) s pomocí zásahové jednotky dopadli Hrubého v sobotu dopoledne poblíž bydliště jeho sestry v Praze 4. [celá zpráva]

Televize připomněla, že Hrubý několik měsíců pobýval u Krejčíře na Seychelách, kde se uprchlý podnikatel ukrývá. Od loňského května si prý Hrubý nepřebíral předvolání k výslechům, a tak nemohlo být podle jeho advokátky Nadi Kratochvílové ukončeno vyšetřování.

Krejčíř je stíhán za rozsáhlé celní podvody, přípravu vraždy celníka a další trestnou činnost. Předloni v červnu policii utekl při domovní prohlídce v jeho černošické vile a zmizel do ciziny.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám