Hlavní obsah

V Tatrách se vážně zranila česká turistka

Právo, ivi
POPRAD

K vážnému zranění 26leté české skialpinistky došlo v sobotu ve Vysokých Tatrách. Jak uvedla Horská záchranná služba na své interentové stránce, skialpinistka po ztrátě rovnováhy v silném větru spadla do 50 metrové hloubky a vážně si zranila páteř a pánev. O pomoc záchranářů požádala telefonicky skupiny českých turistů, do níž zraněná žena patřila.

Článek

Odpoledne česká skupina procházela Zlomiskovou dolinou a zasáhl ji silný nárazový vítr. Mladou ženu doslova sfoukl přes skalní práh a následně spadla do hloubky. Zachytila se po padesáti metrech. Pro špatné povětrnostní podmínky nemohl na místě přistát vrtulník a záchranáři se museli ke zraněné dostat na lyžích. Členové české skupiny mezi tím sestrojili z lyží improvizovaný prostředek pro transport a vyrazili záchranářům naproti. Obě skupiny se setkaly v oblasti Zlomiskové věže.

Záchranáři zraněnou zafixovali a v silném sněžení ji transportovali na Popradské pleso. Odtud byla terénním vozidlem převezena k sanitce, která ji odvezla do popradské nemocnice. Podle lékařů je její stav stabilizovaný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám