Hlavní obsah

Za utýrání psychicky nemocné družky soud potvrdil 10 let

BRNO

Deset let ve vězení stráví podle rozhodnutí Nejvyššího soudu v Brně František Krucina z Karviné, který k smrti utýral svoji psychicky nemocnou družku. Soud potvrdil trest za ublížení na zdraví s následkem smrti v uzavřeném dovolacím řízení. Informaci potvrdil mluvčí soudu Petr Knötig s tím, že proti tomuto rozhodnutí není opravný prostředek.

Článek

Jedná se o jeden z nejbrutálnějších případů domácího násilí, které policie v posledních letech zaznamenala. V dovolání Krucina popřel svou vinu a uvedl, že důkazy proti němu jsou nedostatečné.

Uvedl například, že sténání družky, které přes zavřené dveře slyšeli sousedé, nebylo způsobeno bitím, ale tím, že na ženu zvýšil hlas. Jako nedoslýchavý prý totiž často křičí. Nejvyšší soud však argumenty nepřijal.

Podle soudu bil družku dlouhodobě

Podle spisu Krajského soudu v Ostravě Krucina družku bil a slovně napadal dlouhodobě. Předloni v srpnu na ni zaútočil neznámým dlouhým a tupým předmětem. Zasadil jí desítky ran, jejichž následkem byly zlomeniny a krvácení do mozku.

O den později žena zemřela. Při procesu Krucina například tvrdil, že družka upadla na umyvadlo nebo se pokusila o sebevraždu, což však vylučují rány na zádech nebo kolem očí.

Výši trestu, kterou potvrdil Vrchní soud v Olomouci, ovlivnila skutečnost, že oběť domácího násilí byla nemocná a nebyla schopná se násilí bránit. Krucina si trest odpyká ve věznici se zvýšenou ostrahou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám