Hlavní obsah

Matka trestala děti ranami pěstí a hadicí

Právo, top

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ÚSTÍ NAD LABEM

Za brutální týrání čtyř nezletilých dětí obvinili policisté v Ústí nad Labem jejich 28letou matku. Podle slov Miroslava Králíčka z ústecké kriminálky byla žena bydlící v centru města obviněna z trestných činů týrání svěření osoby a zanedbání povinné výživy.

Článek

"Obviněná v uplynulých třech letech děti nepřiměřeně trestala vařečkou, hadicí, mokrým hadrem, údery pěstmi či kopáním. Zavírala je také na několik hodin do sklepa bez jídla a pití," doplnil Králíček.

Kromě nejmladšího dvouletého dítěte byly ostatní svěřeny otci. Stejný osud ale zřejmě potká i její nejmladší dítě. "Žena jim nedávala ani pořádně najíst a zanedbávala ošetření u lékaře, když nedocházela na povinné prohlídky a očkování včetně odborných vyšetření. Na týrání se přišlo až ve chvíli, kdy u jednoho z dětí školský personál objevil modřiny a podlitiny," dodal Králíček.

Policisté v této souvislosti připomínají, že i když je podobných případů řada, zůstávají skryty. "Sousedé sice často slyší křik a hluk v domě, vidí lhostejné chování rodičů ke svým dětem, nakonec u nich ale rozhoduje lidská lhostejnost a nechají to být," dodal zástupce ústeckého policejního ředitele Jiří Laube.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám