Hlavní obsah

Policie dopadla dalšího žháře, který škodil zemědělcům

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DOMAŽLICE

Zemědělci na Domažlicku mohou být zase o něco klidnější. Kriminalisté ve středu zadrželi 17letého mladíka z Baldova, kterého podezřívají z nejméně dvou úmyslně založených požárů se škodou několik set tisíc korun na majetku právě zemědělců. Jde už v pořadí o třetího muže, který skončil v cele pro podezření ze žhářských útoků na domažlické zemědělce.

Článek

"Sdělili jsme mu obvinění z trestného činu poškozování cizí věci a také krádeže,," řekl náměstek domažlického policejního ředitele Miroslav Vokáč.  Podle něho je mladík zodpovědný za požár stohu v Třebnici 26. prosince loňského roku a dále měl v září 2004 podpálit prasečák v Dolním Baldově.

"V obou případech byla motivem jeho jednání pomsta," dodal  Vokáč. Obviněný mladík nyní čeká v policejní cele na rozhodnutí soudu o tom, zda  bude vzat do vyšetřovací vazby. Podrobit by se měl i psychiatrickému zkoumání.

Pro domažlické kriminalisty jsou časté série požárů v regionu doslova noční můrou. I když se jim podařilo dostat už třetího muže podezřelého ze žhářství za mříže,  požáry u zemědělců neustaly. Naposledy v polovině ledna shořely ve Lštění soukromému zemědělci zásoby sena pro dobytek. "Ještě neznáme přesnou příčinu požáru," uvedl k tomu Vokáč.

Za požáry na Domažlicku už trestal i soud. Třináct měsíců  s podmínkou na pět let doslal minulý měsíc dobrovolný hasič ze Kdyně Lukáš Šenkár. Na Domažlicku loni založil několik ohňů, aby je mohl spolu s kolegy uhasit. Zakládáním požárů kompenzoval problémy s rodiči a přítelkyní.

Nejprve oznamoval fiktivní požáry. Když zjistil, že mu telefonování, a tudíž výjezdy vycházejí, založil loni v červnu první požár. "Vzrušuje mě pohled do ohně," uvedl před soudem mladík, který je nyní na léčení v psychiatrické léčebně. Dalšího z podezřelých žhářů Josefa Ilavského Krajský soud v Plzni  zprostil obžaloby.  Ve vazbě ale zůstává pro jinou trestnou činnost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám