Hlavní obsah

Policie zatkla dva Čechy pro vraždu muže v Británii

Novinky, The Bolton News
KLADNO

Policisté zatkli ve středu v Kladně dva Čechy, kteří jsou podezřelí z vraždy jedenačtyřicetiletého Izmata Iqbala v britském městě Bolton. Soud ve čtvrtek rozhodne, zda je vydá ke stíhání do Velké Británie. Na muže byl vydán eurozatykač, v minulosti už byli trestáni.

Článek

Muži ve věku 26 a 32 let jsou podezřelí z toho, že 18. prosince 2006 zabili Izmata Iqbala, majitele stavební firmy, který v Boltonu zaměstnával i Čechy. Pitva, kterou Britové po Iqbalově smrti vykonali, potvrdila, že muž zemřel na následky opakovaných úderů do hlavy.

Anglická policie začala pátrat po pachateli a brzy zjistila, že čin mají zřejmě na svědomí dva Češi. Ti mezitím odjeli zpět do ČR. Britové požádali Čechy o spolupráci a na základě eurozatykače byli oba muži zatčeni.

"Na základě společného pracovního setkání před několika týdny si policisté z obou zemí dohodli postup směřující k zadržení obou mužů. Ve středu ráno se pak podezřelé podařilo zadržet v Kladně při společné akci našich i anglických policistů," uvedla mluvčí středočeské policie Soňa Budská.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám