Hlavní obsah

Maláčová definitivně vyhrála spor o název Česká Miss

Právo, ads
PRAHA

Bývalá Miss Československa z roku 1991 a v současné době organizátorka soutěže krásy Michaela Maláčová může pro svůj projekt nadále používat jméno Česká Miss. V úterý o tom rozhodl v odvolacím řízení Vrchní soud v Praze, který nevyhověl argumentům žaloby organizátora konkurenční soutěže Miloše Zapletala.

Článek

Soud navíc zvýšil částku na náklady řízení, které bude muset žalobce uhradit vítězné straně.

Zapletal obvinil Maláčovou z nekalé soutěže a z toho, že na jeho projektu parazituje. Maláčová také podle něj měla zneužívat obchodní informace o Zapletalově firmě, které se dozvěděla při jednání o možném prodeji Miss ČR v roce 2003.

"Ani jedno z obou sporných názvů žádné silné rozlišení nemá. V povědomí veřejnosti jsou obě soutěže navíc spojeny se svými reprezentanty, tedy panem Zapletalem a paní Maláčovou, bez ohledu na to, jak se soutěže doopravdy jmenují," zdůvodnila svůj verdikt předsedkyně senátu Yvona Svobodová.

Podle ní není zaměnitelnost obou soutěží u lidí možná, a pokud k ní dojde, tak jen proto, že tu vedle sebe existují dvě soutěže s podobným zaměřením.

"Dnešní výrok soudu, který je již definitivní a nezvratitelný, nás potěšil. V tomto okamžiku bych ráda slyšela od protistrany omluvu za hanlivé výroky vůči nám. A to hlavně proto, že jsem od začátku byla přesvědčena, že jednáme v souladu s právem. To nám definitivně potvrdil i dnešní výrok soudu. Pan Zapletal nemá monopol na organizování soutěží krásy v České republice a doufejme, že již bude tuto skutečnost respektovat," řekla ČTK v reakci na rozhodnutí soudu Maláčová.

S názorem soudu nesouhlasí Zapletalův právní zástupce Petr Toman. "Jsem rozhodnutím soudu velmi zklamán," řekl Toman po vynesení rozsudku na chodbě soudu. Otázka, zda podá dovolání, je zatím podle jeho slov předčasná.

Reklama

Související témata:

Související články

Soutěž Česká Miss 2007 začala

Se sloganem "S Českou Miss kolem světa" se v úterý rozjel třetí ročník soutěže Česká Miss. Na tiskové konferenci se sešlo šest nejúspěšnějších dívek posledních...

Maláčová nemá ráda umělé missky

Ředitelka soutěže Česká Miss Michaela Maláčová (35) se byla podívat v Los Angeles na Miss Universe, aby viděla, jaké soutěže krásy dělají ve světě.

Výběr článků

Načítám