Hlavní obsah

Soud zprostil muže obžaloby z týrání ženy

Právo, top
ÚSTÍ N. L.

Místo ročního pobytu za mřížemi za trestný čin týrání osoby žijící ve společné domácnosti skončil případ 43letého Miroslava Voráčka z Ústí nad Labem u přestupkové komise. V úterý o tom rozhodl odvolací senát ústeckého krajského soudu, který zároveň muže ihned propustil z vazby.

Článek

Vězením a zároveň ochranným protialkoholickým léčením ústavní formou Voráčka potrestal ústecký okresní soud za jeho vulgární nadávky a strkanici s manželkou a synem loni v září. "V opilosti, kdy měl v krvi 2,64 promile alkoholu v krvi, nadával své ženě a přimáčkl ji na dveře v jejich společném bytě. Když chtěl ženu bránit její syn, jeho agresivita se vystupňovala.

Žena nakonec s dětmi utekla k sousedce a zavolala policii. Lehké zhmožděniny na rukou ošetřil ženě a synovi lékař," uvedl ve zdůvodnění rozsudku okresní soud. Voráček byl ještě před svým zatčením v podmíněném trestu, protože již byl soudně trestán za domácí násilí. V opilosti stupňoval svoji agresi a rodině vyhrožoval, že ji vyhodí z bytu.

Podle verdiktu odvolacího senátu ale Voráčkovo chování nedosáhlo takového stupně, aby byl naplněn trestný čin týrání. "Nešlo o razantní a neustále se opakující útoky, ale jen o jednu fyzickou rozmíšku mezi manželi," uvedla předsedkyně senátu odvolacího soudu.

Soud vzal v úvahu i tragický osud rodiny, kdy Voráčkově manželce před třemi roky zemřela čtrnáct dní před porodem dcerka. "Muž se poté zhroutil, měl sebevražedné myšlenky a musel vyhledat psychiatra. Když se na léky napil alkoholu, bylo zle. Dodnes se s tou událostí nevyrovnal, i když se nám později nečekaně narodila další dcera," řekla Voráčkova manželka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám