Hlavní obsah

Muž se přiznal k vraždě batolete, prý hodně plakalo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JIHLAVA

Policie podezřívá třiadvacetiletého muže z Jihlavska z vraždy patnáctiměsíčního syna své družky. Podle kriminalistů dítě udusil v sobotu ráno polštářem, protože plakalo. Mluvčí jihomoravské policejní správy Jana Šípková uvedla, že pachatel se k činu doznal.

Článek

Dítě bez známek života převezla v sobotu dopoledne záchranná služba z Bítovčic, kde se neštěstí odehrálo, do jihlavské nemocnice. Život batolete se ale zachránit nepodařilo.

Policie zjistila, že pětadvacetiletá matka o dítě delší dobu nedostatečně pečovala. Na tělíčku byly patrné známky nedostatečné hygieny a celkového zanedbání, upřesnila policejní mluvčí.

Na začátku matka s druhem policii tvrdili, že se ráno probudili a dítě nejevilo známky života. Přivolali proto lékaře. Později ale výpověď změnili.

Soudce v pondělí rozhodne o vzetí muže do vazby. Pokud bude uznán vinným, hrozí mu až výjimečný trest. Policie bude také vyšetřovat roli, kterou sehrála matka dítěte. Případem se zabývají jihomoravští kriminalisté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám