Hlavní obsah

Pozůstalí si připomněli 20 mrtvých od Nažidel

– NAŽIDLA
Právo, pok

Tragickou nehodu autobusu u jihočeských Nažidel, při níž před čtyřmi roky zahynulo 19 lidí a dvacátý člověk zemřel o rok a půl později na následky zranění, si ve čtvrtek na místě havárie připomněli pozůstalí po obětech neštěstí.

Článek

Dlouhé ticho u symbolického kříže s fotografiemi ostře prořezával jen zvuk motorů projíždějících po silnici, z níž se 8. března 2003 zřítil dvoupatrový neoplan.

"Politici slibovali úpravu tohoto úseku. Nic se ale nestalo," konstatoval Josef Pudil, který u Nažidel přišel o dvě dcery a další tři blízké.

Pro pozůstalé je i s odstupem několika let tragédie stále živá, mnozí přišli před čtyřmi roky u Nažidel téměř o celou rodinu. "Momentálně se mi to úplně vrátilo zpět jako každým rokem, ale čas postupně mírní bolest a je to trochu snesitelnější," řekla Právu Alena Drobná, jíž u Nažidel zemřela sedmnáctiletá dcera Štěpánka.

Oběťmi nehody byli převážně mladí lidé z plaveckého oddílu TJ Slovan Karlovy Vary, kteří se vraceli z rakouských Alp. Krátce po přejetí českých hranic se autobus zřítil ze sedmimetrového svahu. Řidiči autobusu Pavlu Krbcovi vyměřil soud osm let vězení a na deset let mu zakázal řídit motorová vozidla. Podle soudu jel s autobusem příliš rychle a nevěnoval se dostatečně řízení.

Reklama

Související témata:

Související články

Policie obvinila řidiče havarovaného neoplanu

Jihočeští policisté v úterý obvinili z trestného činu obecného ohrožení řidiče autobusu, který v sobotu havaroval u obce Nažidla na Českokrumlovsku. Policejní...

Výběr článků

Načítám