Hlavní obsah

Anglie vydá do Česka uprchlé lupiče

Právo, top

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ÚSTÍ N. L.

Na dvojici uprchlých lupičů, kteří těsně před svým zatčením po oloupení podnikatele na Mostecku loni utekli do Anglie, byl vydán mezinárodní zatykač a je proti nim vedeno trestní řízení jako proti uprchlým. Právu to v úterý řekl Jiří Krupička ze severočeské policejní správy.

Článek

Podnikatel přišel při předloňském útoku čtveřice kamarádů v Čepirozích na Mostecku o 35 tisíc eur. "Britové již mají poznatky o místě, kde se dvojice pohybuje. Ve spolupráci s Interpolem budeme usilovat po jejich zatčení o vydání do Česka," doplnil kriminalista, který na případu pracuje.

Pachatelé byli čtyři. Dva zadržela policie na Mostecku, další dva uprchli. Zadržení byli obviněni z loupeže, jsou ve vazbě čekají na soudní líčení. "To se bude týkat i zbylé dvojice, která bude obviněna po návratu do republiky," dodal Krupička.

Útočníci si podle jeho slov vytipovali podnikatele, který dovážel z Německa auta a v Česku s nimi obchodoval. Na odlehlém místě ho napadli dřevěnou tyčí a i když byl obchodník po úderech do hlavy paralyzován, lupiče viděla jeho přítelkyně a popsala je policii. Zranění napadeného muže naštěstí nebyla vážná.

"I když jsme o loupeži měli nějaké informace, zhruba rok nám trvalo sbírání takových důkazů, aby stačily k obvinění pachatelů ve věku 20 a 22 let," dodal Krupička. Celá čtveřice, sympatizující s hnutím skinheads, je policii známá i z několika útoků na Romy.

Reklama

Výběr článků

Načítám