Hlavní obsah

Rychlík zabil dva lidi jdoucí po kolejích

Právo, Novinky, ČTK, pno, pem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PŘEROV

Na železniční trati u Přerova se v pátek ráno v půl deváté stala tragická nehoda. Rychlík jedoucí z Bohumína směrem do Brna srazil na trati dva lidi, zřejmě bezdomovce. Oba byli na místě mrtví. Ke střetu došlo mezi Prosenicemi a Přerovem. Doprava, která byla na zhruba dvě a půl hodiny přerušena, opět funguje bez omezení.

Článek

Podle policie šlo zřejmě o bezdomovce, kteří nesli do nedaleké sběrny surovin kov.

Strojvůdce, jak Právo informovala přerovská policejní mluvčí Michaela Sedláčková, sice použil rychločinné brzdy, ale střetu již nedokázal zabránit. "Neměl žádnou šanci. Vlak zastavil až po 600 metrech. V inkriminovaný okamžik totiž místem neštěstí projížděly dva vlaky najednou, přičemž muži vstoupili po projetí posledního vagónu jednoho z vlaků přímo do jízdní dráhy druhého," konstatovala Sedláčková.

Dodala, že totožnost usmrcených zatím policie nezná. "S největší pravděpodobností ale šlo o sběrače kovů. Nesli náklad, zřejmě do Sběrných surovin, které se nacházejí hned za tratí," vysvětlila mluvčí.

Policisté u jednoho z mužů nenalezli žádné doklady, takže jeho totožnost dosud nezjistili. Druhý muž měl u sebe občanský průkaz. "V tuto chvíli však nemůžeme potvrdit, zda se jedná o tutéž osobu, neboť nebyl identifikován. Občanský průkaz mohl také nalézt," poznamenala Sedláčková.

Strojvedoucí za nehodu nemůže

"Podle našich informací šli oba lidé v kolejišti, kam je chodcům vstup zakázán. Zda se jednalo o nešťastnou náhodu nebo o sebevraždu, zatím nevíme, případem se zabývají policisté," uvedl pro Novinky mluvčí Drážní inspekce Zdeněk Neusar.

Podle něj strojvedoucí za nehodu nemůže. "Muži neměli v kolejišti co dělat," řekl Neusar.

Provoz na trati byl přerušen cca na dvě a půl hodiny. "Nijak se to však nedotklo vlaků, které míjejí Přerov, mj. Pendolina," řekl Právu mluvčí Českých drah Aleš Ondrůj, podle kterého ostatní vlaky jezdily odklonem přes Dluhonice a to se zpožděním do 20 minut.

"V 10.20 hodin byl obnoven provoz po jedné koleji, o půl hodiny později také po druhé," dodal Ondrůj.

Za loňský rok podle něj při střetech vlaků s osobami zahynulo 209 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám