Hlavní obsah

Těhotnou lupičku v porodnici střežila policie

Právo, hon
OSTRAVA

O rozruch se v jedné z ostravských porodnic postarala šestnáctiletá dívka obviněná z loupeže. Protože je v devátém měsíci těhotenství, nemohla být umístěna do cely předběžného zadržení, a tak ji policisté museli několik hodin střežit v porodnici.

Článek

Dívku zadrželi strážnici městské policie poté, co s dalšími dvěma lidmi brutálně zbila a oloupila v Ostravě Mariánských Horách jednadvacetiletou ženu. "S další ženou ve věku 20 let a mužem ve věku 18 let do ženy, kterou povalili na zem, kopali, tahali ji za vlasy a bili pěstmi," uvedl mluvčí policie Milan Klézl. Dodal, že zbitou ženu okradli o 570 korun a další věci v celkové hodnotě devět tisíc korun. Žena byla při útoku naštěstí jen lehce zraněna.

Policisté obvinili účastníky přepadení z trestných činů loupeže a výtržnictví. Navíc zjistili, že na těhotnou dívku byl už loni v dubnu vydán příkaz k zatčení pro krádeže vloupáním a celý rok se vyhýbala trestnímu stíhání.

"Při zadržení si stěžovala si na bolesti, proto musela být převezena na gynekologicko-porodnické oddělení nemocnice," konstatoval mluvčí policie Milan Klézl. Dodal, že podobný případ za svou praxi nepamatuje.

Protože soudce nakonec rozhodl, že na ženu není nutno uvalit vazbu, policisté střežení po několika hodinách ukončili. Jinak by museli být přítomni hospitalizaci ženy až do porodu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám