Hlavní obsah

Nezletilci zapálili seník, škoda až dva milióny korun

Právo, naj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LIBÁ

Rozsáhlý požár seníku likvidovali v pondělí večer hasiči v Hůrce u Libé na Chebsku. K tomu, že seník při hře zapálili, se přiznali sedmiletý a jedenáctiletý hoch. Škoda byla předběžně odhadnuta na dva milióny korun.

Článek

Na místě zasahovalo šest hasičských jednotek. "Po vyhlášení poplachu k požáru vyjeli profesionálové z Chebu a Aše a dobrovolní hasiči z Hazlova. Posléze byly povolány posily ze Skalné, Plesné a Lubů," uvedl mluvčí hasičů Karlovarského kraje František Petr.

V objektu soukromého zemědělce bylo uskladněno asi tisíc balíků sena a slámy. Vzhledem ke stupni rozvoje požáru se hasiči s majitelem dohodli, že seník nechají pod dohledem dohořet. Poblíž se nacházejí kravíny, které ale byly v době vypuknutí požáru prázdné.

"Předpokládáme, že by seník mohl dohořet zítra kolem poledne," dodal Petr. Na místě zůstala jednotka hasičů, která kontroluje požářiště.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám