Hlavní obsah

Záchranáři muži skok z komína rozmluvili

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LIBEREC

Velké drama se ve čtvrtek večer odehrálo v Erbenově ulici v Jabloneckých Pasekách na Liberecku. Na stometrový komín místní výtopny zde vylezl muž, který chtěl skokem do hlubiny dobrovolně ukončit svůj život. Po dlouhém vyjednávání se hasičům nakonec podařilo muži jeho záměr rozmluvit a bezpečně ho doprovodili zpět na zem.

Článek

Profesionální jednotka hasičů k místu vyrazila v půl deváté večer. Současně byla povolána i psycholožka.

"Po příjezdu na místo začali čtyři členové lezecké skupiny stoupat k muži stojícímu za zábradlím posledního ochozu komínu. První dva lezci zůstali na prvním ochozu a druhá dvojice pokračovala za mužem až na vrchol komína," uvedla mluvčí hasičů Iva Michalíčková.

Hasiči začali s mužem mluvit. Rozhovor trval téměř hodinu a půl. Pak hasiči získali mužovu důvěru a přesvědčili ho, aby se nechal dopravit zpět na zem. Muž poté po zajištění hasiči a za pomoci lezecké techniky a asistence záchranářů slezl krátce před půl dvanáctou zpět na zem.

Do své péče si ho převzala přivolaná psycholožka. Muže následně převezli záchranáři k dalšímu ošetření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám