Hlavní obsah

Manželku střelil před ordinací, pak zasáhl i sebe

Právo, Jiří Růžička
PROSTĚJOV

V čekárně na chodbě onkologického oddělení polikliniky nemocnice v Prostějově střelil v úterý ráno do hlavy svou o osm let mladší manželku sedmasedmdesátiletý muž. Vzápětí legálně drženou zbraň obrátil proti sobě a střelil se do krku.

Článek

Podle informací Práva a podle svědků z místa události žena po výstřelu upadla na zem, stejně jako o pár vteřin později i muž. Oba zásah přežili, byť byli v bezvědomí. Z čekárny je lékaři a zdravotnický personál okamžitě transportovali na operační sály a na oddělení ARO. Žena byla podle zdrojů Práva objednaná na vyšetření na 7.15 hodin. Ke střelbě došlo poté, co vyšla z lékařské ordinace.

Prostřelená okenní tabule

Událost připomínala ještě v poledne v úzké chodbě v pátém patře polikliniky krev na podlaze. Kolikrát muž přesně vystřelil policie nesdělila, nicméně jedna kulka patrně poté, co proletěla ženinou hlavou nebo mužovým krkem, pokračovala až ven. Na chodbě o tom vypovídala prostřelená okenní tabule, otvor byl patrný až z přízemí budovy. Chodbu policisté během vyšetřování z obou stran uzavřeli a místo oddělili zástěnou.

"Byl to doktor, bývalý ortoped, v Prostějově ho znal kdekdo," řekl Právu jeden z pacientů v jiném patře budovy. "Vezli ho kolem mě, utíkali s vozíkem směrem ke spojovací chodbě k operačním sálům. Ještě tu a tam kapala krev i tady," doplnil.

Vše možná bylo jinak

V podvečer se však na redakci Práva obrátilo několik obyvatel a lidí obeznámených s dopoledním provozem na onkologii v Prostějově s tím, že na chodbě byl děj událostí jiný. Poté, co žena opustila ordinaci, měla údajně vytáhnout zbraň ona a učinit pokus o sebevraždu, ve kterém ji muž chtěl zabránit. Přitom vyšel výstřel, který muže zasáhl do krku a teprve potom měla údajně žena střelit sama sebe.

Nikdo z prostějovské policie se k okolnostem případu nechtěl vyjadřovat, severomoravská policejní mluvčí se k druhé verzi nevyjádřila, nebyla před 18. hodinou k zastižení.

Už dopoledne se odmítla vyjádřit i k motivu či existenci dopisu na rozloučenout.

Reklama

Výběr článků

Načítám