Hlavní obsah

Výbuch střelného prachu v Plzni poškodil byty a zranil muže

PLZEŇ

V bytě ve Skalní ulici v Plzni vybuchl střelný prach, tlaková vlna poškodila i dva sousední byty. Muže, který s prachem manipuloval, odvezla záchranka.

Článek

"Pětatřicetletý muž utrpěl popáleniny obličeje a horních končetin. Je u něj podezření i na popálení vnitřních orgánů po vdechnutí zplodin po výbuchu," uvedla Lenka Ptáčková z plzeňské záchranky. 

Muž byl odvezen do plzeňské nemocnice a lékaři se nakonec rozhodli k transportu do pražského popáleninového centra na Vinohradech. 

Výbuch nastal v přízemí třípodlažního domu. Velitel plzeňských hasičů Michal Novák uvedl: "Výbuch byl tak silný, že to nadzvedlo strop a v bytě nad ním je poškozená podlaha i zdi." Na místo výbuchu dorazil i statik. Uvedl, že dům je nadále obyvatelný, ale vyžádá si to stavební zásah.

Střelný prach nebývá příčinou výbuchů

Podobná neštěstí nejsou v ČR moc častá, spíše vybuchuje plyn. Např. letos dva dny po Silvestru v Dubňanech na Hodonínsku vybuchl  plyn v rodinném domě. Jeho šestadvacetiletý majitel skončil s těžkým zraněním v nemocnici. Silná exploze zdemolovala přední část domu, poškodila také sousední dům v Kyjovské ulici. 

V lednu 2007 byl také totálně zničen byt důchodce, kterému vybuchl starý televizor. Muž to nepřežil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám