Hlavní obsah

Zloději si odvezli bankomat se statisíci korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PŘEROV

Čtyři maskovaní zloději odcizili ráno v přerovském nákupním centru Trumf pomocí osobního auta bankomat. V zařízení byly statisíce korun, celková škoda včetně ukradeného přístroje přesahuje milión korun. Uvedla to mluvčí přerovské policie Michaela Sedláčková.

Článek

Pachatelé vjeli do nákupního centra asi o půl šesté. "Dveře nepoškodili, protože jsou opatřené čidlem, které je otevřelo. Autem třikrát zacouvali do bankomatu, který se jim podařilo tímto způsobem uvolnit. Pak ho naložili a odjeli. Celá akce trvala asi dvě minuty," řekla Sedláčková.

Zloději měli na hlavách kukly a byli oblečení do černých kombinéz. Při krádeži použili zřejmě automobil Volkswagen Passat Combi tmavé barvy. "Informace máme z kamerového systému, který je v nákupním centru," upřesnila mluvčí. Policie po zlodějích pátrá.

Zloději na Olomoucku se nezmocnili bankomatu poprvé. V lednu si odvezli bankomat z obchodního centra ve Vsisku u Olomouce. Loni v srpnu bankomat v obchodním domě Prior v Přerově zničil výbuch, pachatelům se jej ale nepodařilo odcizit.

V červnu 2006 se pachatelé pokusili ukrást zařízení z olomoucké prodejny Billa, akce se jim ale nepodařila a z místa činu ujeli. O měsíc dříve neznámý pachatel ukradl bankomat v Konici na Prostějovsku. Odmontoval z něj trezorovou část a ujel. V bankomatu bylo zhruba 2,5 milionu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám