Hlavní obsah

Při požáru stáje v Křižanech na Liberecku zahynulo šest koní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LIBEREC

Při požáru stáje v Křižanech na Liberecku zahynulo v sobotu ráno šest koní. Zvířata ustájená v boxech nemohla před plameny utéci, další více než tři desítky koní měly větší štěstí a před ohněm uprchly. Stáje fungovala jako útulek pro zvířata, které už původní majitelé nechtěli.

Článek

"Požár byl na dispečink hasičů nahlášen kolem 03:20," řekl operační důstojník Hasičského záchranného sboru v Liberci Karel Skořepa. Oheň podle něho napáchal škody za tři milióny korun. Přestože stáj stojí prakticky v centru obce nedaleko silnice, požár zpozorovali obyvatelé ve chvíli, kdy už hořela celá budova.

Hasiči, kteří na místo dorazili, už podle Skořepy neměli šanci budovu zachránit a prakticky celá vzala za své. Na místě zasahovalo pět profesionálních a dobrovolných jednotek. Co bylo příčinou požáru, zatím hasiči nevědí, případ vyšetřuje také policie.

Oheň zničil stáje, které patří Občanskému sdružení Rolinka - koňský domov důchodců.

Toto sdružení se už osmý rok snaží pomáhat nemocným, starým, nechtěným, jatečným a týraným koním, kteří byli odebráni na základě rozhodnutí orgánů státní správy. V současné době se starají o čtyři desítky koní. V Křižanech působí od roku 2005, do rekonstrukce tamního objektu investovalo sdružení nemalé prostředky a úsilí.

"Koně, která oheň připravil o střechu nad hlavou, budou provizorně ustájeni v sousedním kravíně," řekla chovatelka Zuzana Poláková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám