Hlavní obsah

Železný se soudu nevyhýbá, tvrdí jeho advokát

Právo, jfk
PRAHA

Europoslanec a bývalý ředitel TV Nova Vladimír Železný se podle svého právního zástupce nevyhýbá soudním řízením, která jsou proti němu vedena u Městského soudu v Praze. Podle advokáta Josefa Monsporta je Železný pro, aby se líčení, jichž se nemůže zúčastnit osobně kvůli povinnostem v Evropském parlamentu, konala za jeho nepřítomnosti.

Článek

Monsport v pátek reagoval na informace Práva, že kauzy Vladimíra Železného jsou odročovány kvůli jeho závazkům poslance. "Rozpis dostal doktor Železný teprve v lednu. I tak ale vyjádřil souhlas s tím, aby bylo líčení vedeno v jeho nepřítomnosti. Doktor Paška nám sdělil, že líčení odročí kvůli dlouhodobé nemoci členky soudního senátu," uvedl v pátek Monsport.

Soudce Dušan Paška odložil hlavní líčení v případu údajného daňového úniku spojeného s dovozem vzácných obrazů z 5. února na 28. května. Rozhodnutí zdůvodnil tím, že Monsport soudu teprve několik dnů před zahájením hlavního líčení doručil rozpis jednání Evropského parlamentu.

Také v druhé kauze, v níž je Železný spolu s dalšími osobami obžalován z poškozování věřitelů, netrvá poslanec na své účasti. "Z termínů, které byly naplánovány, se pan Železný může zúčastnit jednoho počátkem dubna. Tak by mohl přednést svou výpověď a zúčastnit se výslechu několika klíčových svědků. Zbytek procesu by se konal bez něj," dodal Monsport.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám