Hlavní obsah

Starkův advokát požádal o policejní ochranu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Advokát šéfa fotbalového klubu Marila Příbram Jaroslava Starky Julius Kramarič požádal o policejní ochranu. Podle něj jde o reakci na čtvrteční vystoupení mluvčí Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Blanky Kosinové. Ta uvedla, že spor přerůstá rámec běžné obhajoby, jejíž vedení se blíží metodám organizovaného zločinu.

Článek

"Jde o opatření proti mému zatčení a zatčení mého klienta Jaroslava Starky pod vykonstruovanou záminkou. Jsme pro to, aby s námi policisté byli na každém kroku a při každém jednání," dodal advokát.

Žádost předal podplukovníkovi Řečinskému z Útvaru pro odhalovaní organizovaného zločinu (ÚOOZ) v pátek po desáté hodině v úřadovně na Praze 1 Na Perštýně. Právu to potvrdil sám Kramarič.

Podle Kramariče je například možné, že on a jeho rodina jsou nezákonně odposloucháváni. Podle obhájce bude o dalším postupu rozhodovat ministr vnitra Ivan Langer (ODS).

Kosinová: vedení obhajoby se blíží metodám organizovaného zločinu

Advokát tak reagoval na čtvrteční vystoupení mluvčí ÚOOZ Blanky Kosinové, podle které celý spor přerůstá rámec běžné obhajoby a její vedení se blíží metodám organizovaného zločinu. Kriminalisté pracující na případu prý dostanou speciální ochranu.

Obhájce i Starka popírají, že by se dopouštěli jakéhokoli protiprávního jednání. Za vyjádření ÚOOZ Kramarič požaduje omluvu. "Tvrzení, že obhajoba překračuje zákonné meze, je lživé, tendenční, směšné a nedůstojné, stejně jako zmiňovaná opatření na ochranu policistů, která bohužel trestní řád nezná a ani se o nich nezmiňuje," uvedl Kramarič.

Starka je spolu s dalšími muži podezřelý z podílu na únosu a smrti otce uprchlého podnikatele Radovana Krejčíře Lamberta. Minulý týden byl šéf Marily propuštěn z vazby.

Reklama

Související články

Soud propustil Starku z vazby na kauci

Šéf příbramského fotbalu Jaroslav Starka byl v úterý v pět hodin odpoledne propuštěn z vazby. U soudu složil kauci. Policie ho zatkla loni v listopadu. Viní...

Výběr článků

Načítám