Hlavní obsah

Dcera zemřelého hasiče dostala jméno Maruška

Právo, Barbora Silná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÁ LÍPA

Čtyřdenní Maruška i její maminka, přítelkyně zemřelého hasiče Dušana Lipovského, opustí ve čtvrtek českolipskou porodnici. Zdravou holčičku tu porodila Lipovského přítelkyně Lucie v noci z neděle na pondělí. Právu to řekl tiskový mluvčí nemocnice v České Lípě Petr Pokorný.

Článek

"Porod proběhl bez problémů, byli u něho zkušení porodníci a maminka i její dcera jsou naprosto v pořádku. Brzy je propustíme domů," řekl Pokorný s tím, že žádné bližší informace na přání rodiny poskytovat nebudou. Mladá žena totiž nese smrt svého přítele velmi těžce a jakoukoli publicitu odmítá.

Bratranec mrtvého hasiče Martin Krulich Právu řekl, že Maruška při porodu vážila 3,5 kilogramu a měřila 50 centimetrů. "Jméno pro ni vybíral ještě Dušan. Bude se příjmením jmenovat po tatínkovi," zmínil Krulich.

Protože v českolipské nemocnici platí od pondělka zákaz návštěv kvůli virózám, prohlédnou si příbuzní malou Marušku až po příchodu domů. Tam už je vše připraveno. Příchod si ale chce rodina užít zcela v soukromí. "Zatím určitě maminka s nikým nebude chtít mluvit, je to moc čerstvé," poznamenal Krulich.

Zemřel při odklízení stromu

Sedmatřicetiletý Dušan Lipovský zahynul ve čtvrtek 18. ledna okolo 19. hodiny nedaleko Slunečné na Českolipsku, když jako profesionální hasič odklízel se svými kolegy popadané stromy při orkánu Kyrill. Hasiči odklidili dva kmeny a při odklízení třetího spadl na Dušana Lipovského vzrostlý strom.

Přestože se ho snažili kolegové okamžitě vyprostit a poskytnout mu první pomoc, jeho zranění byla fatální. Ani přivolaní záchranáři už jeho život nezachránili.

Bezprostředně po neštěstí zorganizoval Martin Krulich pro rodinu veřejnou sbírku pod názvem Pomoc rodině. Její výtěžek ve výši 1 869 893 korun dostala novopečená maminka toto úterý.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám