Hlavní obsah

Policie posílila opatření na Ruzyni, senzibilka předpověděla letišti útok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Policie zpřísnila v minulých dnech bezpečnostní opatření na pražském ruzyňském letišti kvůli zvýšené hrozbě teroristického útoku. Podle ministra vnitra Ivana Langera nebyla hrozba vyhodnocena jako vážná. Nejde však ani o běžný anonymní telefonát. Podle mluvčího BIS Jana Šuberta policii varovala senzibilka.

Článek

Žena podle slov Šuberta pro ČTK prý sama policii kontaktovala a sdělila, že ve středu večer se odehraje útok na některá letadla. Při osobním rozhovoru dokonce řekla, která letadla mají být ohrožena. Policisté nechtěli nic podcenit, a proto ostrahu zvýšili. Dohled má být spíš preventivní, přímé nebezpečí nehrozí.

"Jde o preventivní opatření, nebylo to vyhodnoceno jako natolik závažné, aby muselo být letiště uzavřeno," řekl Právu Langer. Na bezpečnost na letišti dohlížejí ozbrojení policisté, před hlavní budovou v úterý parkoval také obrněný transportér.

"Policie obdržela poznatek o tom, že by na letišti mohlo dojít ke střelbě. Hrozba však nebyla konkretizována, takže zvýšená bezpečnostní opatření budou platit až do odvolání," uvedla mluvčí pražské cizinecké policie Nela Gajdušková.

"Letiště je stále v provozu," řekla Novinkám mluvčí letiště Praha Eva Krejčí.

Naposledy ruzyňskému letišti hrozil anonym zhruba před měsícem, [celá zpráva] pachatele policie dopadla v uplynulých dnech.

Policie v úterý střežila i okolí pražského Nuselského mostu. I tady prý hrozilo riziko útoku. Policie nebezpečí hodnotila jako středně malé. Podle zpravodajských služeb útokem hrozili islámští teroristé. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám