Hlavní obsah

Řidič, který boural s hasičským vozem, dostal podmínku

PRAHA

Řidič hasičské dodávky, která loni v červnu při nehodě těžce zranila dva lidi, si ve středu od pražského obvodního soudu odnesl roční podmíněný trest s odkladem na tři roky. Hasičský vůz tehdy narazil do tramvaje a poté se převrátil na chodník.

Článek

Kvůli obvinění z nedbalostní těžké újmy na zdraví hrozilo řidiči Jiřímu Svatoňovi až pět let vězení.

Nehoda se stala v červnu na křižovatce ulic Ječná a Sokolská. Hasičská dodávka, která jela k požáru rodinného domu v Kaznějovské ulici v Praze 10, projížděla křižovatkou se zapnutými majáky a střetla se s tramvají, která jela na zelenou. Řidič hasičů sice měl zapnutou výstražnou signalizaci. Při projíždění křižovatky na červenou měl podle soudu být opatrnější.

Při srážce byl vůz odhozen na chodník, po kterém šli dva třicetiletí cizinci. Právě do nich auto vletělo. Žena měla těžce zraněnou nohu, lékaři jí ji museli amputovat. Její manžel upadl do bezvědomí, z něhož se dosud neprobral. V hasičském vozidle byli lehce zraněni řidič a tři hasiči.

Reklama

Související témata:

Související články

V Praze bourali hasiči, žena přišla o nohy

Na náměstí I. P. Pavlova v Praze se ve čtvrtek večer srazil hasičský vůz s tramvají. Po nárazu byl hasičský vůz odhozen na chodník, kde těžce zranil...

Výběr článků

Načítám