Hlavní obsah

Soud poslal otce za znásilnění dcery na devět let za mříže

Právo, Tomáš Prchal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ÚSTÍ NAD LABEM

Devět let za mřížemi stráví podle středečního verdiktu ústeckého krajského soudu za znásilnění své nezletilé dcery 43letý Bartoloměj Cicu z Dubí na Teplicku. Muž podle rozsudku v červnu 2005 brutálně znásilnil postavou malou dívku v pronajatém dvoupokojovém bytě v Čeradicích u Žatce.

Článek

Cicu, který soud požádal hned první den líčení, aby senát rozhodoval bez něj, se prostřednictvím svého advokáta proti rozsudku na místě odvolal. Státní zástupce si ponechal lhůtu na rozmyšlenou. Cicu si má trest odpykat ve věznici s dozorem.

Otec dívky se hájil tím, že si dcera znásilnění vymyslela, aby se s rodinou nemusela stěhovat do drážního domku. Dívka zůstala v osudný den kvůli angíně doma. "Soud si to ověřil u její lékařky stejně jako dívčino tvrzení, že tehdy televize vysílala seriál Malá tlustá Valentýna, na který se chtěla dívat. Otec ji ale v tu chvíli povalil na postel, svlékl, udeřil otevřenou dlaní do obličeje a znásilnil," řekla při zdůvodnění rozsudku předsedkyně senátu.

Dívka, která v době znásilnění dosud neměla žádné sexuální zkušenosti, dodnes trpí posttraumatickou poruchou s depresivní neurózou. Cicova dcera nahlásila znásilnění až více než rok poté, což je podle tvrzení soudních znalců normální. Zvláště tehdy, když šlo o jejího otce a vzhledem k závažnosti trestného činu. U soudu dívka řekla, že Cica už za svého otce nepovažuje a již nikdy ho nechce vidět.

Rodina se šesti dětmi žila ve špíně a děti často měly hlad. Cicovu manželku navíc soud potrestal podmínečným trestem vězením za to, že jednoho ze synů často bila a nedávala mu najíst. V současné době jsou dvě ze šesti dětí v dětském domově a v pěstounské péči. V náhradní výchově se několikrát ocitly i dvě Cicovy dcery.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám