Hlavní obsah

Německý ovčák napadl a vážně zranil dvě malé děti

OLOMOUC

Volně se pohybující německý ovčák zaútočil v pondělí odpoledne v Jeseníku na šestiletou holčičku a dvouletého chlapečka. Útokem zezadu jim způsobil vážná zranění. Obě děti byly převezeny do nemocnice. Majitele psa policie stíhá.

Článek

Nešťastná nehoda se stala v Kalvodově ulici, když se děti vracely se svou matkou domů. "Děvčeti způsobil mnohočetná tržná zranění zvláště v dolní části těla, zhmoždění a oděrky kolem pravého ramene a zlomeninu pravé pažní kosti," uvedla jesenická policejní mluvčí Natálie Pastuchová. U děvčete odhadli lékaři dobu léčení na čtyři až pět týdnů.

Chlapec vyvázl se zhmožděninami, oděrky a tržnými rankami po různých částech těla. Podle lékařů se bude léčit zhruba dva týdny.

Napadení se stalo v místě, kde čtyřiačtyřicetiletý majitel zvířete bydlel. Zasáhnout podle policistů ale již nestačil.

Majiteli psa hrozí až rok vězení

Podle Pastuchové pes utekl z oploceného pozemku. "Majitel zvířete byl doma po noční a zřejmě spal. Pes mohl utéci ve chvíli, kdy jeho příbuzná vynášela odpadky. Míra zavinění bude předmětem vyšetřování," doplnila policejní mluvčí.

Policie podezírá muže z ublížení na zdraví, protože podle policejní mluvčí neměl zvíře dostatečně zabezpečené. Muži hrozí až rok vězení.

Podobný případ se v Olomouckém kraji odehrál na přelomu roku. V Jívové pokousala sedmatřicetiletého muže německá doga. Policisté nevyloučili, že psa mohly během Silvestra vyplašit výbuchy zábavní pyrotechniky.

Pes naposledy pokousal dítě loni v červnu na Přerovsku. Na dvouletého chlapce tam zaútočil labrador a způsobil mu ránu na hlavě a na krku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám