Hlavní obsah

Dálnici D2 blokovala nehoda, uhořeli dva lidé

BRNO

Tragická nehoda zablokovala v úterý na celé dopoledne dálnici D2 na Bratislavu. Na 11. kilometru se převrátil slovenský kamión. Do něj narazilo auto, v němž při následném požáru uhořeli dva lidé.

Článek

Nehoda se stala kolem třetí hodiny ranní. Slovenský kamión Scania s nákladem plastových přepravek se nejdříve převrátil, prorazil středová svodidla a zůstal ležet přes tři pruhy dálnice. Do kamiónu narazil slovenský osobní automobil. Jeho přední část se zaklínila pod návěs. Osobní auto se slovenskou poznávací značkou začalo hořet, od něj chytl i návěs kamiónu.

Čtyřiadvacetiletý řidič kamiónu hasičům a ostatním svědkům pomáhal s likvidací požáru. "Řidič vozidla , muž okolo 25 let, byl na místě mrtev, jeho spolujezdec ve věku kolem 40 let komunikoval, ale zůstal v autě zaklíněný. Pokusy auto zpod návěsu vyprostit pomocí lana byly neúspěšné a muž v autě uhořel," řekl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

Dálnice byla nejdříve uzavřena v obou směrech. Pak byl zprůjezdněn směr na Brno. Tah ve směru na Břeclav byl částečně zprůjezdněn po 11:00. Auta využívají levý jízdní pruh. Kdy bude provoz plně obnoven, si zatím policisté netroufli říci.

Kliknutím obrázek zvětšíte. Foto: Novinky.cz s použitím Mapy.cz

Požár na místě likvidovalo sedm hasičských jednotek. Příčina neštěstí není známa a na místě ji zjišťují dopravní policisté. Řidič kamiónu ale pravděpodobně usnul.

Hromadná nehoda u Blešna

Na hlavním silničním tahu mezi Hradcem Králové a Ostravou se v úterý ráno u Blešna na Hradecku stala hromadná nehoda pěti automobilů. Havarovaný kamión si navíc prorazil olejovou nádrž a na přibližně kilometr dlouhém úseku je na komunikaci olejová skvrna, řekl operační důstojník hradecké policie. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.

"Pět vozidel si prorazilo pneumatiky o kus železa, který se objevil na silnici, jednomu z nich začal téct z nádrže olej," řekl. Na místě nehody nyní zasahují hasiči, podle policistů v úseku hrozí nebezpečí smyku.

"V úseku jsme snížili rychlost na 30 kilometrů v hodině, řidiči by přesto měli dbát zvýšené opatrnosti," řekl policista. Příčina nehody i výše škody se dosud vyšetřují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám