Hlavní obsah

Bezdomovec zemřel při policejním výslechu

Právo, Patrik Biskup
CHEB

Přímo na policejní stanici v Chebu zemřel ve čtvrtek třiapadesátiletý bezdomovec. Nikdo zatím nedokáže říci, co bylo příčinou smrti. Kriminalisté ho předvedli pro podezření, že zbil jiného bezdomovce, který krátce po rvačce zemřel.

Článek

"Muži bylo nejprve sděleno obvinění pro trestný čin ublížení na zdraví . Poté vyšetřovatel zahájil v kanceláři jeho výslech za přítomnosti advokáta. Když podezřelý podepsal protokol o výslechu, řekl, že je mu špatně a požádal o sklenici vody. Krátce na to se ze židle skácel k zemi. Když dorazil lékař ze záchranky, konstatoval smrt," řekl zdroj, který má o případu informace.

Podle něho byl bezdomovec v zuboženém stavu. "Příšerně zapáchal, dokonce z něho padali i červi. Museli jsme potom nechat celou kancelář dezinfikovat. Proč zemřel ukáží až výsledky pitvy," dodal zdroj.

Policisté nebyli hrubí

Nabízející se spekulaci o tom, že by policisté bezdomovce fyzicky napadli, aby z něho například dostali přiznání, vyvrátil advokát Petr Bayer. "Za mé přítomnosti žádný nátlak na klienta činěn nebyl. Nevšiml jsme si ani toho, že by měl na obličeji nějaké známky násilí. Neměl ani žádné zjevné zdravotní problémy," konstatoval Bayer. Jak dodal, kdyby měl jakékoliv pochybnosti o tom, že by policie postupovala nezákonně, určitě by to nepominul.

Podle zkušeností záchranářů je zdravotní stav většiny bezdomovců velmi špatný. "Zpravidla bývají trvale podchlazení. Odmítají se ale léčit a tím se snižuje jejich imunita. Potom stačí obyčejná viróza a takový člověk zemře například na selhání srdce," řekla Lenka Ptáčková ze záchranné služby Plzeňského kraje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám