Hlavní obsah

Strach ze lvice vylidnil tábor

Novinky, Pavel Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KOLÍN

Zprávy o uprchlé lvici toulající se na Kolínsku vyděsily rodiče dětí, které trávily letní prázdniny v táboře u Dolánek. Ještě ve středu večer si pro děti přijeli, takže tábor osiřel. Lvici však s výjimkou řidiče z Tuchoraz, který případ oznámil v úterý před sedmou hodinou večer policii, už nikdo nespatřil.

Článek

"Nemáme potvrzeno, že by ji ve středu a ve čtvrtek viděl přímý očitý svědek. Policie nepřijala žádné sdělení, že by lvici viděl někdo jiný. Nevylučujeme verzi, že řidič viděl ve skutečnosti plavou dogu," řekla ve čtvrtek středočeská policejní mluvčí Soňa Budská.

Bezpečnostní opatření na Českobrodsku i v okolí Kostelce nad Černými lesy a okolních obcích trvají. Desítky lesních dělníků, místních myslivců, policistů, psovodů a dalších dobrovolníků nepřetržitě prohledávají lesy a pole. Stále bezvýsledně.

"Lidé podezírali jednoho obyvatele z Jevan, že uprchlá lvice je jeho. Nebyla to pravda. Chová lva a má ho doma," řekla ve čtvrtek starostka Kostelce nad Černými lesy Jana Urbanová. Lvice neutekla ani ze zimoviště cirkusu Berousek, které je nedaleko místa, kde ji měl řidič v úterý zahlédnout. Majitel zimoviště Jiří Berousek totiž žádné lvy nechová.

Fata morgana?

Šéf správy českobrodských městských lesů Zdeněk Nechvátal příběh uprchlé lvice označil za fatu morganu.

"Lidi začali lvy vidět všude. Už jsem slyšel, že včera někdo viděl pobíhat v polích u lesa dva lvy. Vznikla panika," poznamenal Nechvátal. Historce o uprchlé lvici nevěří. "Psi by jí už museli přijít na stopu. A v obilí na poli by po ní musela zůstat stezka. Nic takového jsme neobjevili," řekl na závěr pátrání, které již trvá dva dny a tři noci bez zjevného výsledku.

"Policie trvá na pokračování v pátracích akcích. Zbohatlíci na zákony nehledí a leccos chovají načerno," uzavřel dosavadní bezvýsledné pátrání českobrodský místostarosta Jakub Nekolný.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám