Hlavní obsah

U Mikulášovic byly nalezeny nebezpečné chemikálie

Právo, Tomáš Prchal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DĚČÍN

Barely s přibližně dvěma tunami chemikálií objevili hasiči po upozornění svědků ve čtvrtek v poledne u Mikulášovic na Děčínsku. Mluvčí ústeckých krajských hasičů Lukáš Marvan ve čtvrtek Právu řekl, že hasiči v protichemických oblecích provedli prvotní ohledání sudů. Barely leží v objektu bývalé firmy Mikov.

Článek

"Látek jako jsou kyseliny a různé granuláty, které dříve sloužily k výrobě, je zde velké množství. V prvním patře objektu, kde jsou laboratoře, můžou být i jedy. Ihned jsme vyrozuměli mikulášovickou radnici, odbor životního prostředí v Rumburku a hejtmana Ústeckého kraje," dodal Marvan.

Starosta Mikulášovic Stanislav Hladík doplnil, že dva hasiči museli odstřihnout zámky brány v nevyužívaném areálu firmy a v dýchacích maskách a protichemických oblecích prohledali areál společnosti. "Obsah sudů zkoumají pracovníci České inspekce životního prostředí, kteří by měli určit, o jaké chemikálie jde," řekl ve čtvrtek odpoledne Marvan.

Hasiči společně se zástupci rumburského odboru životního prostředí provedli hrubý soupis chemikálií. Areál, který je v některých místech podle informace děčínské policejní mluvčí Anety Zdobylakové pro Právo volně přístupný, uzavřely policejní hlídky.

Reklama

Výběr článků

Načítám