Hlavní obsah

Strážníci patnáctkrát vystřelili na ujíždějící auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KLADNO

V Unhošťské ulici v Kladně se v noci na středu odehrála dramatická honička, při které vyšlo i patnáct výstřelů. Dvoučlenná hlídka kladenských strážníků střílela kolem půl čtvrté ráno na podezřelé auto. Při incidentu nebyl nikdo zraněn.

Článek

Strážníci nejdříve vystřelili jedenáct varovných výstřelů do vzduchu. Čtyři kulky pak zasáhly motor automobilu, jehož řidič se snažil do strážníků najet. Podle informací mluvčí kladenské městské policie byl muž obviněn z útoku na veřejného činitele, za což mu hrozí až pětileté vězení.

"Je to poprvé za deset let naší činnosti, kdy kladenští strážníci použili zbraň proti člověku," uvedl velitel kladenské městské policie Stanislav Procházka. Podle něj použili strážníci zbraň oprávněně, protože se jednalo o nutnou obranu v krajní nouzi, kdy do policistů řidič najížděl.

Policisté však vyslechli i oba strážníky, kteří jsou vyšetřováni, zda použili zbraně oprávněně.

Řidič, který se v automobilu zamkl a musel být strážníky vytažen rozbitým oknem, původně skončil v cele předběžného zadržení, nyní je již na svobodě. Incident se odehrál během sedmi minut na výjezdu z Kladna do Prahy, kde strážníci zaregistrovali podezřelého řidiče, který nerespektoval na křižovatce stopku a začal hlídce ujíždět, přestože měl prázdnou zadní pneumatiku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám