Hlavní obsah

Při požáru v Aši hasiči evakuovali nájemníky

Právo, František Kšajt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedbalost nebo dokonce úmysl, tak zatím zhodnotili hasiči požár v Aši, při němž v pondělí pozdě večer zasahovala profesionální jednotka hasičů z Aše a tři jednotky dobrovolných hasičů. Museli také zachraňovat nájemníky, kteří se nadýchali kouře.

Článek

"Požár odpadu ve sklepních prostorách obytného domu v Kamenné ulici v Aši byl hasičům ohlášen včera ve 21:40 hod. Prostory obytného domu byly silně zakouřeny a čtyři neopatrní nájemníci se silně nadýchali toxických zplodin hoření," upřesnil pro Právo mluvčí hasičů Karlovarského kraje František Petr.

Hasiči obyvatele domu postupně evakuovali, požár uhasili a dům odvětrali. Škoda na zařízení domu se odhaduje na 25 000 korun. Zdravotníci vytvořili v nedaleké restauraci v Pivovarské ulici dočasné středisko pro ošetření intoxikovaných osob.

"Zdravotníci na místě ošetřovali čtyři lidi, z toho dvě děti ve věku 11 a 12 let, které se nadýchaly kouře. Po nasazení kyslíkové terapie byly děti a dvě ženy pro jistotu ještě převezeny na interní ambulanci chebské nemocnice," uvedl pro Právo mluvčí záchranářů Karlovarského kraje Lukáš Hutta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám