Hlavní obsah

Za útok na sestru v nemocnici padla podmínka

Právo, kij
KARVINÁ

Za brutální napadení porodní sestry v karvinské nemocnici a dalšího muže, který se jí zastal, dostal čtyřicetiletý Milan Grundza z Orlové šestiměsíční podmíněný trest. Jeho manželka Marta Grundzová, kterou rovněž policie po incidentu loni v dubnu obvinila z ublížení na zdraví, vyvázla bez trestu.

Článek

Třetího útočníka - 16letého mladíka z Karviné, který na ochránce sestřičky zaútočil asijskou bojovou zbraní, takzvanými nunčaky, čeká samostatný proces. Trestní stíhání Grundzové soudkyně podmíněně zastavila, protože se podle ní přiznala a dohodla se s oběma poškozenými. "Stanovila jsem zkušební dobu na jeden rok," řekla Právu soudkyně, která nad jejím manželem Grundzou vynesla verdikt od stolu trestním příkazem.

"Trest je 6 měsíců se zkušební dobou na 18 měsíců, plus náhrada škody, tedy bolestné," doplnila. K napadení porodní sestry v karvinské nemocnici došlo loni v dubnu, kdy asi desetičlenná skupina přišla navštívit rodící příbuznou. Někteří z nich si chtěli při návštěvě odskočit na toaletu, která byla přímo na porodním sále.

Ta však byla výlučně určena pro rodičky. Když se jim v tom snažila 27letá porodní sestra zabránit, tak ji surově napadli. Když se jí zastal 32letý Aleš Babinski, který přišel navštívit svou manželku a dítě, dopadl podobně. Oba skončili s řadou zranění na nemocenské.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám