Hlavní obsah

Zadržený muž uprchl policistům oknem, skok nepřežil

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KLADNO

Kladenské policii utekl v noci na neděli zadržený recidivista. Muž vyskočil z okna v prvním patře policejní budovy. Dál však už utíkat nemohl, vážně zraněný zůstal ležet pod oknem. Policie ho nechala převést do nemocnice, kde odpoledne svým zraněním podlehl.

Článek

Muž využil situace a v nestřeženém okamžiku vyskočil z okna v prvním patře budovy. Řekl to mluvčí středočeské policie Pavel Truxa.

"Muž byl po pádu v bezvědomí a utrpěl vážná mnohočetná zranění. Převezen byl na anesteziologicko-resuscitační oddělení do nemocnice v Kladně. Z kladenské nemocnice byl následně přepraven na neurochirurgické oddělení do pražské nemocnice Na Homolce," sdělila Novinkám Nina Šeblová ze středočeské záchranné služby. Tam odpoledne zemřel.

Podle České televize muž dopadl na dvůr, hlavou na auto. Měl několikanásobnou frakturu lebky a poraněný mozek.

Zatčen kvůli krádeži

Muž byl dopoledne zadržen na pokyn státního zastupitelství. "To vydalo příkaz k jeho okamžitému zadržení kvůli majetkové trestné činnosti," řekl Truxa Novinkám.  

"Případ si na místě převzala skupina vnitřní kontroly správy středočeského kraje, která bude prověřovat případné pochybení policistů," doplnil Truxa.

Zadržený se při útěku zabil i v roce 2002

Případy útěků zadržených nejsou příliš časté. Když už se pachatel pokusí policistům utéci, většinou jej brzy chytí. Tragicky skončil v červnu 2002 útěk čtyřiadvacetiletého muže, který byl podezřelý z vloupání. Proskočil oknem služebny v Brně a zřítil se na dvůr. Okno bylo osm metrů vysoko. Pád nepřežil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám