Hlavní obsah

Převrácený kamión blokoval dálnici D5 na Plzeň

ROKYCANY

Dálnice D5 ve směru na Plzeň byla dopoledne neprůjezdná. Na 56. kilometru mezi Mýtem a Svojkovicemi na Rokycansku se ráno převrátil kamión a zablokoval oba jízdní pruhy. Policie kolem půl deváté začala pouštět auta levým jízdním pruhem.

Článek

Nehoda se stala před půl sedmou. Řidiči museli sjet z dálnice na 50. kilometru na odbočce na Mýto a postižený úsek objet přes Holoubkov, Svojkovice a Rokycany. Zpět na dálnici se řidiči dostanou na 62. kilometru.

Policisté začali kolem půl deváté pouštět vozidla levým jízdním pruhem poté, co se těžké technice podařilo převrácený kamión posunout blíže ke krajnici. Po desáté hodině už byly následky havárie odstraněny.

Kamión s vlekem převážel polotovary na výrobu autosedaček. "Hasiči museli náklad ručně přeložit a řidiči kamiónu poskytli předlékařskou pomoc," řekl mluvčí hasičů František Vaško. Řidič kamiónu nebyl při nehodě zraněn a další vozidla jedoucí za ním stačila zastavit.

Situaci v koloně stojící za místem nehody ještě zdramatizovala další srážka. "Jeden z řidičů se pokusil ve frontě otočit a přitom narazil do dalšího vozidla. K žádnému zranění nedošlo," řekla mluvčí západočeské policie Jolana Číhová s tím, že situaci na místě to ale ještě více zkomplikovalo.

Podle mluvčí policie je příčinou nehody nevěnování se řízení. Škoda byla odhadnuta na více jak půl miliónu korun.

Nehoda dalšího kamiónu na přejezdu

V 6:45 zablokovala silnici I/34 u Poličky na Svitavsku další nehoda kamiónu. Na přejezdu u mezi Borovou u Poličky a Pustou Kamenicí se střetl osobní vlak s nákladním vozem, přestože je přejezd označený výstražnými světly. Vlak vykolejil a jeden cestující byl zraněn, informoval Novinky Zdeněk Neusar z Drážní inspekce.

"Kamión narazil do boku vlaku, který byl už na přejezdu. Zavinění tak bude pravděpodobně na straně řidiče," řekl Novinkám Neusar. Škoda na vlaku se odhaduje na 800 tisíc a 2,5 miliónu na nákladním vozidle.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám