Hlavní obsah

Němečtí pedofilové půjdou místo vyhoštění za mříže

PLZEŇ

Odvolací soud zpřísnil tresty dvěma německým pedofilům, kteří zneužívali děti na Klatovsku. Původní trest vyhoštění jim změnil na nepodmíněné odnětí svobody. Kurt Schmitz půjde do vězení na tři roky, Johann Reinhard Weise na pět let.

Článek

Podle původního rozsudku Okresního soudu Plzeň - jih měli být oba odsouzení pouze vyhoštěni. Soudkyně to tehdy zdůvodnila tím, že nepodmíněné tresty by oddálily nástup obou mužů na sexuologické léčení.

S tím ale nesouhlasila státní zástupkyně Věra Čechová, která navrhovala zrušit rozsudek ve výroku o trestu a z hlediska individuální a generální prevence požadovala nepodmíněný trest odnětí svobody při polovině zákonné trestní sazby. Schmitz a Weise přitom byli ohroženi trestní sazbou od jednoho do osmi let nepodmíněně.

"Narozdíl od okresního soudu vidím generální prevenci v nepodmíněném trestu odnětí svobody spolu s trestem vyhoštění, neboť pouhé vyhoštění pak zakládá nepřijatelný precedens, že do České republiky mohou přijíždět zahraniční pedofilové a zde téměř beztrestně nezletilé děti pohlavně zneužívat," prohlásila žalobkyně.

Rozsudek je pravomocný a není proti němu řádné odvolání, pouze mimořádná možnost dovolání k Nejvyššímu soudu. Podle svých obhájců jsou cizinci předběžně odhodláni tuto možnost využít.

Zneužívali děti v karavanu, nejmladší oběti bylo sedm let

Kurta Schmitze a Johanna Reinharda Weise soud uznal vinnými z pohlavního zneužívání několika dětí na Klatovsku. Nejmladšímu z nich bylo teprve sedm let. Ratolesti si vybírali ze sociálně slabých rodin. Oba mají movité zázemí a za ukájení různými sexuálními praktikami platili dětem penězi, nebo je různě obdarovávali. Policie je zatkla v červnu v Radkovicích u Klatov. Tam měli také odstavený obytný přívěs, kde děti zneužívali. Obžalovaní se před soudem doznali, ale tvrdili, že sexuální aktivita byla ze strany dětí, které je prý k tomu vybízely.

"Nikdy nedošlo k něčemu, co by děti samy nechtěly. Dokázaly mne provokovat. Například si strkaly prst do úst a napodobovaly orální sex. Někdy se zase přede mnou svlékaly a vzájemně si sahaly na přirození. Stalo se také, že jeden z hochů ke mně přiběhl, dal mi pusu a jazyk mi při tom zasunul do krku. Bylo těžké tomu odolat a odmítnout je," prohlásil Weise.

Němce usvědčovaly jednak výpovědi zneužitých dětí, ale také video nahrávka pořízená skrytou kamerou přímo v karavanu. Tu tam umístila policie poté, co začala oba cizince podezřívat.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám