Hlavní obsah

Člen Berdychova gangu dostal 5,5 roku vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Richard Bardon, člen takzvaného Berdychova gangu, dostal v úterý 5,5 roku vězení. Současně se musí podílet na náhradě škody způsobené pojišťovně Kooperativa ve výši 3,5 miliónu korun. Tu způsobil přepadením a následným únosem kamiónu s elektronikou. Zároveň byl propuštěn z vazby a bude čekat na oficiální potvrzení rozsudku. Bardon si ponechal lhůtu na odvolání.

Článek

Na výrok o propuštění z vazby se dotazoval, jak to má zařídit, protože má věci ve věznici v Hradci Králové. Už poněkolikáté tak u soudu předváděl scény. Jako například při zahájení procesu, kdy neustále tvrdil, že nechápe, za co je souzen. "Po pěti letech mi najednou někdo vykopne dveře a přijdou na mě se samopalama. Vždyť jste mi klidně mohli poslat obálku," rozčiloval se Bardon v únoru loňského roku.

Policie u Bardona, jež podle svých vlastních slov pracoval v Berdychově ochrance, našla samopal a padělané dvacetidolarovky. U soudu se snažil hájit slovy: "Zbrojní pas jsem měl. Ten samopal jsem našel na nábřeží u Výtoně."

Berdychův gang, který čítal na třicet lidí, se podle obžaloby dopustil celkem čtyřiatřiceti trestných činů.

Středočeský krajský soud uznal již 15. ledna vinnými devatenáct lidí, kteří byli souzeni v druhé části kauzy kolem údajného gangu Davida Berdycha a elitních policistů. Soudci vyměřili tresty vězení v rozmezí od 3,5 roku do 14 let. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám