Hlavní obsah

Lékař, který měl zneužívat malé pacientky, půjde před soud

Právo, Petr Blahuš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LITOMĚŘICE

Lékař Ivan Drnek z litoměřické městské nemocnice stane zřejmě už v březnu před soudem. Je obžalovaný ze zneužívání devíti dívek. Státní zástupkyně i policie jsou přesvědčeny, že pohlavně zneužíval své pacientky na dětském oddělení. Vyšetřování navíc odhalilo, že počet jeho skutků může být větší, než se původně zdálo.

Článek

"Mezi oběťmi doktora Drnka jsou minimálně tři pacientky dětského oddělení, které jako jejich lékař údajně nutil, aby mu opakovaně osahávaly ztopořený penis, tedy kromě jiného," popsal. Jedna z Drnkových údajných obětí podle zdroje dokonce ležela na jednotce intenzivní péče.

"Jedna nezletilá při výslechu uvedla, že jí lékař píchl do žíly neznámou látku, po které usnula. Když přišla k sobě, zjistila, že je úplně nahá a vedle ní stojící Drnek si právě obléká kalhoty," dodal zdroj.

"S něčím podobným jsem se za svoji kariéru ještě nesetkala," řekla Právu litoměřická státní zástupkyně Věra Šípalová, která poslala okresnímu soudu Drnkovu obžalobu. "Domnívám se, že když svěřím jako matka svoje dítě do nemocnice, tak samozřejmě počítám, že se mu něco takového nemůže stát," dodala.

Sám Drnek se k věci Právu odmítl vyjádřit. "Nemám důvod vám k tomu něco říkat," řekl pouze.

Nemocnice: ctíme presumpci neviny

Drnek i přes obžalobu stále v litoměřické nemocnici pracuje. Státní zástupkyně Šípalová pro něj vazbu nepožadovala, prý proto, že na začátku byl znám jen jeden případ.

"Teprve později, při rozkrývání dalších případů, tady důvody pro vazbu byly. Jenže všechny tyto nově odhalené případy byly staršího data. Mohu však říci, že kdybych na začátku věděla, kam až se vyšetřování dostane, tak bych tu vazbu samozřejmě navrhla," sdělila Právu Šípalová.

Zástupci nemocnice setrvání lékaře Drnka hájí. "Naše nemocnice ctí presumpci neviny. Kromě toho jsme v přímé souvislosti s případem doktora Drnka přijali určitá opatření, například že dnes podobná vyšetření pacientů neprovádí už lékař sám, ale je u toho ještě sestra," sdělil Právu mluvčí nemocnice Jiří Čtverák.

V případě, že lékaři bude dokázána vina, hrozí mu až 10 let vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám