Hlavní obsah

Policie chytila uprchlého vězně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Ve věznici v Kuřimi na Brněnsku je zpět i druhý z dvojice vězňů, kteří uprchli při povolené vycházce loni v prosinci. Prvního z trestanců zadrželi policisté počátkem ledna, druhého pozdě večer v sobotu. Čtyřicetiletého muže našli policisté v bytě jeho příbuzných.

Článek

Přivolali vězeňskou eskortu, která uprchlíka po půlnoci přivezla zpět. Nyní je ubytován samostatně v oddělení kázeňských trestů.

Uprchlíkovi měl přitom trest vypršet na podzim letošního roku. Poté, co se nevrátil z vycházky, se mu pobyt ve vězení prodlužuje do konce roku. Kromě toho mu hrozí až půlroční vězení za maření výkonu úředního rozhodnutí, uvedl Novotný.

Dvojice vězňů prchla loni počátkem prosince při vycházce s rodinami, kterou dostali za odměnu.

"Byli pracovně zařazeni, přičemž jeden z těchto odsouzených na nestřeženém pracovišti. Měli vzornou pracovní morálku, byli bezproblémoví," vysvětlil už dříve Novotný, jak je možné, že muži směli opustit věznici.

Trestanci se směli pohybovat pouze v katastru města Kuřimi. Deset minut po vypršení stanoveného času zjistili pracovníci věznice, že odsouzení už s rodinami nejsou.

Mluvčí policie následně uvedl, že vězni utekli, když jeli autem zpět do věznice. Údajně požádali příbuzné o krátkou zastávku. Potřebovali si prý odskočit, do vozidla se už nevrátili. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Vězni z Kuřimi jsou stále na útěku

Dva trestanci, kteří v sobotu utekli z věznice v Kuřimi na Brněnsku, jsou nadále na svobodě. Po vězních, kteří byli odsouzeni za podvody a krádež, pátrají...

Výběr článků

Načítám