Hlavní obsah

Policista při zásahu střelil lupiče do hlavy

Právo, Jiří Bednář

Jednoho z dvojice mužů, kteří se ve čtvrtek po sedmé hodině ráno pokusili přepadnout směnárnu v Mladých Bukách na Trutnovsku, postřelil zasahující policista a způsobil mu těžké zranění v obličeji.

Článek

Policie měla předem informace, že tu má dojít ke spáchání závažného trestného činu, a na lupiče už v objektu čekala zásahová jednotka. Z vyšetřování vyplývá, že muži vnikli do haly, jejíž součástí je i buňka směnárny.

Policisté, kteří byli uvnitř haly, vyzvali oba muže, aby se vzdali. "Po této výzvě se jeden muž dal na útěk, byl pronásledován a zadržen. Druhý maskovaný muž vnikl do směnárny, kde měl policista pod ochranou pracovníky směnárny a skladu," uvedla mluvčí východočeské policejní správy Iva Marková.

"Když muž spatřil policistu, údajně na něho namířil revolver, na což policista zareagoval a v nutné obraně podezřelého postřelil do obličejové části. Zraněnému byla poskytnuta první pomoc a policie přivolala rychlou zdravotní službu a vrtulník, který ho transportoval s těžkým zraněním do Fakultní nemocnice v Hradci Králové," dodala mluvčí.

Lupičům hrozí až deset let

Oba muže čeká sdělení obvinění z trestného činu loupeže spáchaného ve spolupachatelství ve stádiu pokusu s trestní sazbou 2 až 10 let odnětí svobody.

"Současně jsme vyrozuměli rodinu zraněného, kontrolní orgány PČR správy Východočeského kraje i Inspekce ministra vnitra, která bude postup policie v tomto případu prošetřovat. U podezřelého jsme zajistili  revolver, který bude odeslán na balistickou expertizu," uvedla Marková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám