Hlavní obsah

Policie stíhá rodiče dětí, které zneužívali němečtí pedofilové

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KLATOVY

Aféra kolem řádění německých pedofilů na Klatovsku má pokračování. Policisté nyní zahájili trestní stíhání rodičů dětí, které cizinci sexuálně zneužívali. Vinní je z toho, že jim umožnili s pedofily se stýkat. Že by z toho i materiálně kořistili, kriminalisté neprokázali.

Článek

Z trestného činu ohrožování mravní výchovy jsou obviněni devětapadesátiletý muž a jeho o šestnáct let mladší žena z Radkovic.

"Jako zákonní zástupci nedostatečným plněním svých rodičovských povinností z nedbalosti vydávali osoby mladší osmnácti nebezpečí zpustnutí , tím že jim umožnili vést zahálčivý a nemravný život. Děti se opakovaně stýkaly s pedofilně orientovanými dospělými muži, kteří jim za chování srovnatelné s pohlavním stykem poskytovali úplatu," uvedla Dana Ladmanová z klatovského ředitelství policie.

Zneužíváni prý byli čtyři sourozenci ve věku osm, jedenáct, patnáct a sedmnáct let.

Za sex s dětmi byly loni v listopadu odsouzení k trestu vyhoštění Johan Reinholdi Weise (60) a o dvanáct let mladší Kurt Schmitze. Oba několik let zneužívali děti, z nichž nejmladšímu bylo sedm let. Orgie se odehrávali v obytném karavanu, který měli cizinci odstavený v zahradě v Radkovicích.

Policie podezřelé Němce zatkla loni v červnu. "Asi před dvěma lety nás Johan oslovil, jestli si může nechat zaparkovaný karavan na zahradě, aby mu ho nikdo nevykradl. Říkal, že sem bude jezdit na víkendy. Tvrdil, že prožil tragédii v rodině a že skončil úplně sám. Bylo nám ho tak trochu líto," vzpomínala na seznámení s cizinci stíhaná žena. Přísahala, že o zneužívání svých dětí neměla ani ponětí.

Děti dostávaly dárky

V rozhovoru pro Právo tvrdila,že se s manželem dětí opakovaně ptali, jestli je Němci nějak neobtěžují. "Ještě se na nás rozčilovaly, proč se pořád ptáme. Je fakt, že dostávaly různé dárky i peníze. Dokázaly to vždy okecat s tím, že jde o odměnu například za to, když umyly karavan, nebo jako dárek k narozeninám," pokračovala žena.

Její slova ale zpochybnily například policejní odposlechy telefonních hovorů mezi obžalovanými muži, které zazněly v soudní síni během hlavního líčení.

"Hovoří spolu mimo jiné o tom, že matka dětem řekne, co mají dělat, a zaučí je v tom," uvedla soudkyně Drahomíra Regnerová. Podezřelý je i fakt, že Weise této rodině vyplatí 300 tisíc korun na nákup nemovitosti bez toho, aniž požaduje k domu vlastnický podíl.

Za ohrožování mravní výchovy mládeže hrozí rodičů až dvouletý trest vězení.

Reklama

Související témata:

Související články

Němečtí pedofilové zůstávají ve vazbě

Jiskřička naděje, kterou měli dva němečtí pedofilové na propuštění z vězení, ve středu definitivně vyhasla. Krajský soud v Plzni rozhodl, že Johan Reinold...

Výběr článků

Načítám