Hlavní obsah

PRÁVO: Dítě dvanáctiletého školáka je už na světě

Právo, Romana Nájemníková, Patrik Biskup
KLATOVY

Žebříček nejmladších otců v České republice se bude přepisovat. Dítě zplozené sourozenci z dobře situované rodiny z Klatovska - dvanáctiletým školákem a o pět let starší sestrou - je už na světě. Dívka podle informací Práva porodila tam, kde ji nikdo nezná, v chebské nemocnici. Novorozenec byl umístěn do dětského domova pro batolata v Aši.

Článek

"Víme o tom. Nic víc k tomu ale říkat nebudeme. Mohlo by to ublížit i dítěti. S rodinou jsme v kontaktu," řekla Právu vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví klatovského městského úřadu Hana Křivohlavá.

Na případ, který za dlouhá léta nepamatují policisté ani lékaři, upozornil jako první deník Právo. [celá zpráva] Průběh porodu, pohlaví dítěte a jeho zdravotní stav lékaři úzkostlivě tají.

"Bez souhlasu matky nemohu poskytnout žádné informace," uvedla mluvčí Karlovarské krajské nemocnice Hildegarde Bejlková.

Sdílnější nebyl ani primář gynekologického oddělení chebské nemocnice Jozef Bobrik. "Bez komentáře," uvedl.

Dítě vzešlé z incestu může mít zdravotní problémy

Oslovení genetici upozorňují na zdravotní riziko u dítěte ze sourozeneckého vztahu. Podle nich mu hrozí vážné zdravotní problémy. Otec i matka mají společné geny. Dítě se může narodit například s těžkou poruchou plic a trávicího systému. Hrozí také mentální postižení nebo srdeční vady.

Bylo nabídnuto k adopci

Podle informací Práva narozené dítě jeho biologičtí rodiče vychovávat nebudou. "Bylo nabídnuto k adopci a v současné době je umístěno v dětském domově pro děti do tří let v Aši na Chebsku," řekl zdroj, který vzhledem k citlivosti případu požádal o anonymitu.

Celý článek čtěte ve středečním Právu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám