Hlavní obsah

Dva muži uhořeli v chatce v Táboře

Právo, Pavel Orholz
ČESKÉ BUDĚJOVICE

Dva muži uhořeli v sobotu před druhou hodinou ráno v chatce na Parkánech v Táboře. Jejich dvaatřicetiletý společník stačil z plamenů i s jezevčíkem utéci a záchranáři ho s popáleninami převezli na chirurgii do táborské nemocnice. Podle místních se jednalo o bezdomovce, kteří v chatce přečkávali zimu.

Článek

"Při požáru uhořel 37letý muž a u druhého zatím zjišťujeme identitu. Třetí muž z Českého Krumlova, který v chatce byl, stačil z plamenů i se psem uniknout. Vyšetřování ukázalo, že muži bydleli v chatce delší dobu," řekla Právu mluvčí jihočeské policie Jana Kameníková.

Záchranáři, kteří dorazili před druhou hodinou ráno na místo,  objevili už pouze dvě ohořelá těla a zachráněného muže převezli do táborské nemocnice. "Když jsme dorazili na místo, oběma mužům jsme už nemohli v žádném případě pomoci. Třetího jsme převezli na chirurgii, kde skončil i další muž s poraněnou rukou, když pomáhal při likvidaci ohně a policista, který se nadýchal zplodin," konstatoval ředitel jihočeské záchranky Marek Slabý.

Na místě zasahovaly dvě hasičské jednotky. "Požár jsme zlikvidovali ve velmi krátkém čase, protože objekt není velký, ale tragédii už se nedalo zabránit. Příčinu vzniku ohně v současné době vyšetřujeme," sdělila mluvčí jihočeských hasičů Alena Horáková. Při požáru chatky vznikla škoda za asi 20 tisíc korun.

Podle Táborských obývali malou chatku, která je hned za hradbami města, bezdomovci. "Vím o tom, že objekt byl opuštěný a hlavně v zimě se tam bezdomovci na několik měsíců usídlili. Chatka je totiž na odlehlém místě od dalších stavení, takže tam mohli bez povšimnutí ostatních přebývat," uvedl jeden z místních.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám