Hlavní obsah

Při nehodě sanity zahynul novorozenec v inkubátoru

Právo, ČTK, pch
VELKÁ BÍTEŠ

Několik hodin starý novorozenec zahynul ve středu při dopravní nehodě sanitky brněnské záchranné služby a osobního vozu Honda na silnici mezi Velkou Bíteší a Náměští nad Oslavou na Žďársku.

Článek

Speciálně vybavená sanitka převážela novorozence v inkubátoru z třebíčské do brněnské nemocnice. K tragickému střetu došlo na silnici druhé třídy 399 v katastru Velké Bíteše.

Osobní vůz Honda, jedoucí od Velké Bíteše směrem k Náměšti, řídil 41letý muž z Třebíčska. Podle policistů sanitka se zapnutým majáčkem dokončovala předjíždění, když se proti ní řítilo osobní auto Honda, jehož řidič se údajně lekl. Začal brzdit, přejel do protisměru a se sanitkou se srazil. Ta se s posádkou převrátila do příkopu a skončila na boku.

Novorozenec nehodu nepřežil, zdravotní sestra utrpěla zlomeninu pažní kosti. "Transportované děťátko zemřelo, ale zatím nevíme, zda tam byla přímá příčinná souvislost s nehodou. Čekáme na verdikt lékařů ze soudní pitvy i na zprávu o tom, proč vlastně k převozu miminka došlo. Každý z řidičů má svoji verzi, a ty stojí proti sobě," uvedl vyšetřovatel případu Ladislav Kubík.

Kriminalisté hledají jako svědka řidiče auta, které sanitka předjížděla. Zřejmě šlo o Fiat Uno červené barvy, možná o Škodu Favorit, řekl ČTK komisař Ladislav Kubík.

Reklama

Výběr článků

Načítám