Hlavní obsah

Policisté dopadli studenty, kteří hrozili výbuchem ve škole

Novinky, žnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Plzeňští policisté v pátek dopadli dva studenty, kteří ráno zatelefonovali do místního Masarykova víceletého gymnázia s tím, že je ve škole bomba. Jedná se o čtrnáctiletého chlapce a dívku, kteří se ve čtvrtek na činu domluvili.

Článek

"Sešli se ještě před vyučováním, dívka pak zavolala do školy. Díky jejich bleskovému dopadení  ze strany policie se škola nemusela vyklízet," řekl Novinkám mluvčí plzeňské policie Petr Kovář.

"Obsahem textu, který měli na kousku papírku, bylo, že škola musí být vyklizena do hodiny a půl, ale bomba může vybuchnout i dříve," upřesnil Kovář.

Motivem prý bylo, že se chtěli vyhnout vyučování. "Stejná dívka volala už ve čtvrtek ráno a uvedla stejnou hrozbu," dodal.

Oběma je teprve čtrnáct let, dívce bude v lednu patnáct, proto nejsou trestně odpovědní. "Nemůžeme zahájit trestní stíhání. Případem se bude zabývat standardně soud pro mládež, který rozhodne o případných opatřeních," uvedl mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám