Hlavní obsah

Za smrt dívky jde řidič na 2,5 roku za mříže

Právo, Tomáš Prchal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LITOMĚŘICE

Na 2,5 roku za mříže jde podle pátečního verdiktu litoměřického okresního soudu Petr Háger, který předloni 4. listopadu najel u Libochovic na Litoměřicku do skupinky mladých lidí, jednu dívku usmrtil a ujel. Soud ho uznal vinným z trestných činů ublížení na zdraví a neposkytnutí pomoci. Čtyřiačtyřicetiletý Háger také nesmí pět let usednout za volant. On i státní zástupce si k rozsudku ponechali lhůtu na případné odvolání.

Článek

Háger řídil v osudný den svůj vůz a mezi Slatinou a Libochovicemi srazil kolem 20. hodiny pět mladých lidí, kteří šli z jeho pohledu vpravo u krajnice. Tři dívky utrpěly vážná zranění, jeden chlapec vyvázl s oděrkami. Jednadvacetiletá dívka, které chtěli kamarádi o chvíli později popřát k 22. narozeninám, svým zraněním podlehla v litoměřické nemocnici.

Údajně netušil do čeho narazil

Háger, kterému před nehodou zbývalo domů jen pět set metrů, se u soudu kromě jiného bránil i tím, že těsně před nárazem proti němu jelo auto.

"Chodce jsem neviděl, zpočátku jsem ani netušil, do čeho jsem narazil a teprve o pár minut později jsem zjistil, že mi chybí pravé zrcátko a nesvítí světlo. Hned po střetu jsem se podíval do zpětného zrcátka v autě a nic jsem za sebou neviděl. Pak jsem v rozrušení znovu havaroval u Břežan," tvrdil při zahájení líčení zdrcený Háger, který strávil tři měsíce ve vazbě.

Svého činu opakovaně litoval a omlouval se postiženým, což ale přítomné příbuzné zraněných nijak neobměkčilo. Na otázku samosoudce, proč nehodu neoznámil poté, co se dozvěděl o tragédii, obžalovaný řekl, že "to bylo špatné rozhodnutí". Kriminalisté ho zadrželi až čtyři dny po nehodě. Poškozený vůz pak policisté objevili v servisu na Teplicku již odstrojený od poškozených součástek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám