Hlavní obsah

Neuvěřitelné. Lupič nechal v baru vizitku

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BOR

Lepší stopu při pátrání po lupiči, který ozbrojen v noci na neděli přepadl obsluhu baru v Boru na Tachovsku, si kriminalisté nemohli ani přát. Čtyřiatřicetiletý Slovák jim na místě činu nechal svoji vizitku. Na baru po loupeži totiž zapomněl vlastní peněženku s osobními doklady. Policisté ho ve středu zadrželi a obvinili z loupeže.

Článek

"Cizinec zajišťoval pro obchodní firmu z Mladé Boleslavi přepravu zboží po Evropě. Do baru Herna na náměstí Republiky přišel o půlnoci. Do šesti ráno hrál automaty a prohrál v přepočtu asi 26 tisíc korun. Když z herny odešli všichni další hosté, s nožem v ruce ohrožoval barmana a chtěl po něm peníze," řekl tachovský policejní ředitel Jaromír Kníže.

Pachatel následně barmanovi sebral přes devět set euro a  třiadvacet tisíc korun. Pak ho spoutal a z baru ujel dodávkou. "Pikantní na tom je, že když po oznámení na místo přijeli policisté, zjistili, že lupič na baru nechal svoji peněženku, kde měl občanku, řidičák a platební karty," pokračoval Kníže. 

Pro policii  potom nebyl problém pachatele zjistit. Podezřelý muž krátce po přepadení odjel pracovně do Německa. "Zjistili jsme si, kdy se bude vracet, a ve středu večer jsme ho zadrželi přímo na hranicích při vjezdu do České republiky. Byl velmi překvapený. Obvinili jsme ho z trestného činu loupeže a dali podnět státnímu zástupci, aby navrhl soudci uvalení vazby," uzavřel Kníže. Lupiči hrozí až osm let let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám